Nieuws
Basisschool De Vijverhof gaat verhuizen

Basisschool De Vijverhof aan de Vijverhof in Voorburg, gaat verhuizen. Nog dit jaar wil wethouder Saskia Bruines bekend maken waar de school, middels nieuwbouw, heen gaat. Dat heeft zij de gemeenteraad bericht. De school heeft 280 leerlingen.

Een probleem is er ontstaan bij basisschool Emmaüs (Leidschendam). De noodlokalen zijn afgebroken. De nieuwbouw zou dit jaar nog moeten starten. Vanuit de school is echter het verzoek gekomen daarbij ook de ruimte van Vlietkinderen te betrekken om straks een Intergraal kindcentrum te kunnen inrichten.

Het verzoek van de school wordt nu bekeken. Oplevering in 2016 is daardoor echter twijfelachtig geworden. Dat geldt ook voor de terugplaatsing van de kinderen die nu op een andere locatie onderwijs krijgen. De gemeenteraad zal na de zomervakantie nader geïnformeerd worden.

Dit najaar wil Bruines bekend maken wanneer de nieuwbouw van Veurs Voorburg aan de Rijnlandlaan van start gaat. De nieuwbouw van basisschool De Wegwijzer in Leidschendam begint in 2017. Een jaar later is dat het geval bij de nieuwbouw voor de basisscholen De Trampoline (Leidschendam) en Pius X (Voorburg). Begin 2017 wordt de renovatie en nieuwbouw van de basisschool Groen van Prinsterer (Voorburg) afgerond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter