Nieuws
Renovatie park ’t Loo

Het opknappen van park ’t Loo in Voorburg zou nog dit jaar moeten starten. De werken zouden dan komend jaar afgerond moeten worden. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad laten weten.

Het plan voor een nieuwe inrichting van het park is al klaar. De aanbesteding van de werken laat echter nog op zich wachten.

Inmiddels is er wel weer 250.000 euro extra nodig. Oorzaak vormen gestegen kosten voor de afvoer van grond, grondwerken en de aanleg van een aantal bruggen. De totale kosten worden nu geraamd op 1,55 miljoen euro.

Vorig jaar haalde de wethouder nog 100.000 euro van het budget voor park ’t Loo af. Dat geld was nodig om het  zogenoemde Waterspoorpark langs de Nicolaas Beetslaan in Voorburg te kunnen realiseren. Daar was een tegenvaller opgetreden, onder meer door de ontdekking van bodemvervuiling en de noodzaak daar tegen maatregelen te nemen.

Kist heeft verder te kennen gegeven dat het ‘groen’ maken van de Heuvelweg (aanleg groenstrook en groen ‘aankleden’ van de trambaan) zich zal beperken tot het weggedeelte dat langs de wijken Zijdebuurt en Duivenvoorde loopt. Er is 100.000 euro voor het project beschikbaar. Dat is 200.000 euro minder dan eerder voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter