Alle gebouwen op het bedrijfsterrein Parnashofweg, hoek Veursestraatweg, worden gesloopt. Op het terrein komen 75 luxe woningen alsmede zo’n tien luxe appartementen. Dit blijkt uit het ruimtelijk kader voor de ontwikkeling dat B&W aan de gemeenteraad hebben gezonden. De woningen worden hoogstens twee etages hoog.

De nieuwe woonwijk moet zo worden opgezet dat er een soepele overgang is met de weiden in de Duivenvoordecorridor (DVC). De oever van de Vliet dient over zo’n 70 meter vrij toegankelijk te zijn. De wijk moet veel bomen krijgen die als ‘gordijn’ dienst gaan doen.

Vanuit DVC en landgoed Schakenbosch moet er een wandelroute naar de nieuwe wijk komen. Recht tegenover de ingang van Schakenbosch moet de nieuwe wijk een waterweg krijgen vanaf de Vliet. De Parnashofweg moet een fietsroute worden waar de auto te gast is. Op de kruising met de Veursestraatweg komen stoplichten.

Parkeren in de nieuwe wijk moet op eigen terrein en zo veel mogelijk uit het zicht. Er komt een speelplaats voor kinderen tussen 5 en 9 jaar. Punt van aandacht: het Kanaal van Corbulo dat vrijwel zeker door dit gebied heeft gelopen. Archeologisch onderzoek zal dat duidelijk moeten maken. Daarna dient beslist te worden over de bescherming van deze waterweg uit de Romeinse tijd.

Op het terrein staan nog de oude remise van Connexxion, de garage en showroom van Het Motorhuis en de opslag van de Nederlandse bibliotheek dienst. Al deze panden zijn reeds lang verlaten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter