Nieuws
Bronwasser wil kort geding starten

De eigenaar van damesmodezaak Bronwasser Collection in winkelcentrum, Ph. Bronwasser, en zijn zus I. Bronwasser, hebben hun raadsman mr. E. Deen gevraagd een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Leidschendam-Voorburg, Unibail Rodamco en een tweetal sloopbedrijven.

Aanleiding vormen de sloopwerken die door de bedrijven Vlasman en Alpha Plan in opdracht van Unibail Rodamco worden uitgevoerd in de directe omgeving van de winkel van Bronwasser, Kamperfoelie 16-18. Het pand is eigendom van Ph. Bronwasser.

De sloopwerken vinden plaats in het kader van de renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage, dat grotendeels eigendom is van Unibail Rodamco. Die onderneming heeft 470 miljoen euro uitgetrokken voor de facelift van Leidsenhage. De gemeente heeft de werken geaccordeerd middels een speciaal bestemmingsplan.

Volgens Ph. En I. Bronwasser is er door de slopers bewust water richting hun pand gepompt, zijn er bewust funderingswanden van omliggende, reeds gesloopte panden doorgestoken, zijn er bewust waterpijpen vernield en zijn er bewust waterkranen opengezet om ervoor te zorgen dat Bronwasser wateroverlast kreeg. Dit in een poging de eigenaar ertoe te bewegen zijn pand te verkopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter