Nieuws
N14 wordt twee keer zo druk

Het verkeer op de N14 zal tot 2030 verdubbelen. Dat komt door de renovatie en uitbreiding van Leidsenhage en door de groei van het autoverkeer die er toch al jaarlijks is (zo’n 2 procent). Dat stelt het bureau Goudappel/Coffeng in een notitie over de verkeersontwikkeling in en rond Leidschendam-Voorburg.

Volgens het bureau zal Leidsenhage meer verkeer veroorzaken omdat het winkelcentrum aantrekkelijker wordt en er nieuwe winkelfuncties komen. Zoals bekend mikt de eigenaar van Leidsenhage, Unibail Rodamco, op een verdubbeling van het aantal bezoekers na de renovatie en uitbreiding.

Goudappel/Coffeng wijst erop dat de gemeente Den Haag tussen de Vliet en de A4 800 woningen wil gaan bouwen. Dat zal tot meer verkeer leiden. Verder staat een uitbreiding van Leidschenveen op het programma.

Binnen de gemeente zelf zorgt de woningbouw in het centrum van Leidschendam voor meer verkeer. Ook de plannen om het bedrijfsterrein aan de Parnashofweg om te vormen tot een woonwijk met zo’n 75 woningen zal tot meer verkeer leiden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter