Nieuws
4,3 miljoen uit reserve gehaald

De coalitie bestaande uit GBLV, D66, PvdA en GroenLinks heeft sinds het aantreden begin vorig jaar 4,3 miljoen euro uit de financiële reserve van de gemeente gehaald. Daarvan was 2,9 miljoen euro bedoeld om het nieuwe beleid van de coalitie te financieren.

Dat heeft wethouder Frank Rozenberg (financiën) het VVD-raadslid Astrid van Eekelen laten weten in antwoorden op vragen. Vorige week hekelde D66-raadslid Arnoud Breedijk het feit dat de gemeente steeds meer geld leent om het beleid te kunnen financieren. Vorig jaar was dat 16 miljoen euro.

Uit het coalitieakkoord bleek al dat de vier partijen 8 miljoen euro uittrokken voor nieuw beleid; 2,4 miljoen euro meer dan de vorige coalitie met de VVD doch zonder PvdA en GroenLinks beschikbaar had. Op vragen waar de extra uitgaven mee gefinancierd werden bleef de coalitie destijds vaag. Veel verder dan het door vloeien van de gemeentelijke begroting op onnodige uitgaven kwam men niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter