Nieuws
Grens aan lenen door gemeente

B&W mogen niet meer onbeperkt geld lenen om beleid mee te financieren. Bij elk project moet minimaal 30 procent betaald worden uit eigen middelen. Alleen dan blijft de gemeente financieel gezond en worden lasten niet doorgeschoven naar volgende generaties.

Dat heeft de gemeenteraad bepaald door het aannemen van een motie van D66-raadslid Arnoud Breedijk. Alle fracties stemden in met de nieuwe beleidslijn. Wethouder Frank Rozenberg (financiën) schaarde zich achter de wens van de raad.

Tussen 2011 en 2017 is het bedrag dat de gemeente leent voor de uitvoering van het beleid gestegen van 24 naar 150 miljoen euro. Volgens Breedijk kan dat zo niet door gaan. Hij verwees ook naar richtlijnen van de VNG (vereniging Nederlandse gemeente) inzake gezond financieel beleid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter