Sport
Wilhelmus betaalt huurschuld

De vv Wilhelmus zal eind dit jaar een schuld van 74.000 euro aan achterstallige veldhuur, afbetaald hebben aan de gemeente. De schuld kwam begin 2015 aan het licht toen de voetbalvereniging bekend maakte in grote financiële problemen te verkeren. Na een bestuurswisseling werd een saneringsplan opgesteld. In juli 2015 betaalde de club 41.000 euro aan veldhuur. Over het restant werd afgesproken dat die middels maandelijkse betalingen van 1660 euro zou worden voldaan.

Eind dit jaar zal de schuld daardoor zijn afgelost, zo deelt de gemeente mee. De vereniging houdt zich keurig aan de gemaakte afspraak. Tussen de gemeente en de voetbalclub is begin dit jaar een nieuwe stichting gezet: Stichting beheer sportcomplex Westvliet. Deze is in de plaats gekomen van een Beheersstichting sportcomplex Westvliet die in 2010 werd opgericht. Die stichting moest onder andere de betaling van veldhuur regelen. In het bestuur zaten ex-Wilhelmus bestuursleden. De gemeente schoof deze stichting vorig jaar aan de kant zodat er rechtstreeks zaken met de voetbalclub konden worden gedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter