Nieuws
Beloften wethouder loos; parkeeroverlast blijft

Beloften van wethouder Frank Rozenberg om de parkeeroverlast bij het stadskantoor in Leidschendam aan te pakken, blijken vooralsnog loos. Er is sinds medio maart, toen de bestuurder de gemeenteraad zijn toezeggingen deed, niets veranderd.

Destijds gaf Rozenberg aan te gaan optreden tegen auto’s die ongebruikt, langdurig in de parkeergarage onder het stadskantoor stonden. Verder zegde hij toe dat er bij de ingang van de garage een bord kwam dat aangaf of er nog plek was of niet. Verder zou er een regeling komen die ambtenaren niet langer aanzette met de auto naar het werk te komen.

Aanleiding was het feit dat een parkeerterrein naast het stadskantoor, alsmede de straten in de buurt, ’s ochtends vroeg al vol stonden met auto’s waardoor burgers die bij het stadskantoor moesten zijn, geen parkeerplek meer konden vinden. Dat probleem zou nog erger worden door de komst van de dienst Werk en Inkomen naar het stadskantoor. Daar voor waren nog 50 tot 60 extra parkeerplekken nodig.

Desgevraagd laat het Raadhuis nu weten dat alle gemeenteauto’s worden gebruikt. Er wordt wel gewerkt aan een reserveringssysteem voor de parkeergarage. Een bord bij de ingang of de garage vol is of niet komt er op zijn vroegst dit najaar. Bij een nieuwe reiskostenregeling voor ambtenaren, waardoor autogebruik ontmoedigd zou moeten worden, wordt gemikt op 1 januari 2017.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter