Nieuws
Verkoop villa gemeente stokt

De verkoop van de villa Koningin Julianaweg 23 in Leidschendam is nog steeds niet rond. In het pand zaten gemeenteambtenaren. In februari meldde wethouder Frank Rozenberg aan de gemeenteraad dat het pand was verkocht. Er ging een jurist in wonen die ook kantoor aan huis wilde.

Het pand staat echter nog steeds leeg. Volgens een woordvoerster van de wethouder  zit de verkoop in de afrondende fase maar is nog niet duidelijk wanneer een en ander rond is. Volgens de betrokken makelaar is er sprake van ‘verkoop onder voorbehoud’.  Het pand levert de gemeente volgens Rozenberg 790.000 euro op. De vraagprijs was 875.000 euro.

Bij het pand gaat het om Huize Buitenrust,  in 1900 door architect J.C. Meijers ontworpen voor notarisfamilie Metz. De villa is een voorbeeld van de ‘overgangsarchitectuur’ van rond de eeuwwisseling met elementen van de chaletstijl. Het is een villa met grandeur, één van de weinige in Leidschendam van rond 1900. Het pand kwam in 1970 in handen van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter