Nieuws
Gemeente wijzigt bestemming Herenstraat 42

De gemeente heeft de bestemming van het pand Herenstraat 42, het oude raadhuis van Voorburg, gewijzigd. Had het pand tot nu toe een maatschappelijke functie, nu is dat kantoor en bedrijfsruimte. Het is een tijdelijke verandering voor hoogstens drie jaar.

Sinds mei 2015 is het pand verhuurd aan ANNA Vastgoed en cultuur. Er zitten een 25tal startende ondernemers in. Door de bestemmingswijziging worden hun activiteiten achteraf gelegaliseerd.

Overigens is de gemeente bezig met een onderzoek naar de toekomstige bestemming van het pand. Gedacht wordt aan de huisvesting van de griffie, de fracties van politieke partijen en de inrichting van een zaal voor de vergaderingen van de gemeenteraad. Woningen en bedrijfsruimten zouden ook mogelijk moeten worden.

B&W werken bovendien al maanden aan een plan om in Herenstraat 42 een grote fietsenstalling in te richten voor bezoekers van de Herenstraat en omgeving.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter