Inwoners van de gemeente kunnen in de spits met het openbaar vervoer binnen 45 minuten hun arbeidsplaats bereiken. Daarmee scoort Leidschendam-Voorburg met Den Haag centrum, Rotterdam centrum, Delft centrum en delen van Rijswijk het beste in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Die bestaat uit 23 gemeenten.

Dit blijkt uit de Regiomonitor 2016 van MRDH. Wat auto of fiets betreft bij het bereiken van de werkplek binnen 45 minuten komt Leidschendam-Voorburg niet in de top voor.

Uit de Atlas voor gemeenten 2016 blijkt dat Leidschendam-Voorburg tiende staat op de ranglijst van aantrekkelijkste gemeenten. Daarbij is alleen gekeken naar de 50 grootste. Twee jaar geleden stond Leidschendam-Voorburg nog op een achtste plaats.

Een ander onderzoek, in 2015 gedaan door weekblad Elsevier, plaatst Leidschendam-Voorburg op een negentiende stek onder de 390 gemeenten als het gaat om het woon- en leefklimaat. Indien gekeken wordt naar de economie scoort de gemeente een 330ste plaats onder 390 gemeenten. In 2000 stond de gemeente nog bij de top 100.

In de gemeente staat zo’n 13 procent van de kantoorruimten leeg, zo blijkt uit de Regiomonitor. Dat is iets minder dan het Nederlandse gemiddelde (16 procent). Van de winkels staat elf procent leeg. Dat is twee procent meer dan het landelijke cijfer.

Het Duin-, horst- weidegebied (de groene zone tussen de duinen, Den Haag, Zoetermeer en Leiden) kan een nieuwe trekker worden als het gaat om werkgelegenheid, staat er in de monitor. Leidschendam-Voorburg maakt deel uit van dat gebied.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter