Burgemeester Hans van der Sluijs en wethouder Nadine Stemerdink hebben de eigenaar van de damesmodezaak Bronwasser Collection, Ph. Bronwasser, en diens zus Inge, uitgenodigd voor een gesprek. Aanleiding vormen de verwikkelingen rond de zaak van de Bronwassers, Kamperfoelie 16-18 in het winkelcentrum Leidsenhage.

De Bronwassers betichten de eigenaar van Leidsenhage, Unibail Rodamco, ervan hen er middels sabotage toe te brengen hun pand op te geven. De sabotage bestaat onder meer uit sloopwerkzaamheden tot aan de achtergevel van Kamperfoelie 16-18 (in het kader van de renovatie en uitbreiding van Leidsenhage) alsmede het stuwen van (grond)water richting het pand van Bronwasser.

DSC00429

De Bronwassers hebben kort geleden bij de gemeente een verzoek neergelegd op basis van de Wet openbaarheid van bestuur waarin zij alle relevante stukken opeisen over de renovatie en uitbreiding van Leidsenhage inclusief vergunningen en gevoerde correspondentie. Ook hebben bij B&W opgeroepen in te grijpen en Unibail Rodamco een halt toe te roepen.

Een bouwkundig expert heeft onlangs vastgesteld dat Unibail Rodamco met de sloopwerkzaamheden te ver is gegaan. Een binnenmuur van het pand Kamperfoelie 16-18 dient nu als buitenmuur die niet isoleert en waterdoorlatend is. Bovendien sluit het dak niet meer op de muur aan. Unibail Rodamco heeft weliswaar aangeboden die euvel provisorisch te willen repareren maar de Bronwassers wijzen zulks af.

Zijdens Unibail Rodamco zijn de Bronwassers onder tussen opgevorderd plakkaten en krantenartikelen die zij op de etalageramen hebben gehangen waarin Unibail Rodamco wordt aangeklaagd, weg te halen. De Bronwassers zijn zulks echter niet van plan. Zij claimen juist erg veel positieve reacties te krijgen van klanten en andere bezoekers van het winkelcentrum.

Unibail Rodamco liet eerder weten zich ‘te beraden’ over de ontstane situatie. Tegenover de media wil men niet reageren op het geval-Bronwasser.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter