Nieuws
Winkelcentrum Julianabaan behoudt karakter

In winkelcentrum Julianabaan zal niet grootschalig worden gesloopt en gebouwd. Het centrum krijgt wel een facelift. De eigenaren van de winkelpanden zijn daarover in overleg met architecten en de gemeente. Indien alles vlot verloopt zou er nog dit jaar een plan voor de opknapbeurt op tafel kunnen liggen.

Uitgangspunt is dat de Julianabaan een winkelcentrum blijft voor dagelijkse boodschappen, aangevuld met enkele speciale winkels. Bij de facelift wordt gedacht aan meer kleur van bijvoorbeeld het plaveisel, de pilaren en de luifels, het aanpakken van de parkeerplaats, het herinrichten van het pleintje en het wijzigen van de toegangswegen.

Eerder dit jaar lieten de eigenaren en de winkeliersvereniging een onderzoek doen naar het imago van het centrum bij het winkelende publiek. Daaruit kwam naar voren dat men het centrum wat ouderwets vond en dat de klant bepaalde winkels miste.

Op grond van de uitkomsten van het onderzoek zijn alle betrokkenen om tafel gaan zitten. In periodieke overleggen wordt getracht tot een plan van aanpak te komen. Door daar architecten bij te betrekken hopen de deelnemers ook gedachten ‘van buiten’ mee te krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter