Nieuws
Nieuwe problemen rond Rustoord

De Raad van State buigt zich opnieuw over de plannen voor de bouw van Rustoord aan de Raadhuisstraat/Sionsstraat in Voorburg: een woonzorgcentrum annex appartementencomplex. Aanleiding vormt de door de gemeente gekozen oplossing om woningen in de omgeving te vrijwaren van het licht van koplampen als auto’s de ondergrondse parkeergarage uit komen.

De Raad van State vernietigde in oktober 2015 al het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van Rustoord. Ook toen ging het om het licht van autokoplampen. De Raad stelde toen dat de gemeente zich opnieuw over de zaak moest buigen. Er diende een groenvoorziening te komen die het licht van de lampen afving.

De gemeente heeft het bestemmingsplan vervolgens aangepast. De voorziene parkeergarage mag niet gebruikt worden als dat ‘groene’ scherm er niet is. Ook de omgevingsvergunning is aangepast. Tegen dit nieuwe besluit zijn door drie omwonenden bezwaren ingediend bij de Raad van State.  Eind  juni zijn die mondeling behandeld. De Raad denkt in het najaar uitspraak te doen.

De kwestie sleept al vijf jaar. In 2011 werden de toenmalige bewoners van Rustoord al naar andere woonzorgcentra gebracht. Vervolgens werd het pand gesloopt. Sindsdien ligt het terrein braak. De bouw van het nieuwe complex zal zeker twee jaar vergen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter