Zakennieuws
Unibail Rodamco krijgt klappen

Unibail Rodamco, eigenaar van winkelcentrum Leidsenhage, heeft de huurinkomsten in Nederland in het eerste half jaar met 8,2 procent zien dalen. Het aantal bezoekers in de vier winkelcentra die het concern in Nederland bezit – behalve Leidsenhage Almere, Amstelveen en Zoetermeer – nam niet toe. Volgens Unibail Rodamco komt dat door het faillissement van V&D.

Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het concern. Nederland vertegenwoordigt 4 procent van de omzet van Unibail Rodamco. In de renovatie en uitbreiding van Leidsenhage investeert het concern 479 miljoen euro, zo blijkt. Het nieuwe winkelcentrum, met als naam Mall of the Netherlands, moet in het eerste halfjaar van 2019 open gaan. Overigens wil het bedrijf niet zeggen hoe het met de verkopen van de huurders in de Nederlandse winkelcentra is gegaan in de eerste zes maanden van dit jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter