Nieuws
Eerste bouwplan Klein Plaspoelpolder

Aan de Dokter van Zeelandstraat in Leidschendam moeten 38 ééngezinswoningen, vier studio’s en een aantal parkeerplaatsen komen. Het betreft hier het eerste bouwplan voor Klein Plaspoelpolder (KPP). Om het mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan aangepast worden. Dat spreekt over kantoren op deze plek.

Zoals bekend wil de gemeente KPP omvormen tot een woonwijk. De al jaren leegstaande kantoor van Billiton (Dokter van Zeelandstraat) en het complex Damsigt – waar ooit Total huurder was – zouden daarvoor tegen de vlakte moeten. Voor het Billiton-gebouw staat de sloop voor eind dit jaar, begin 2017 op de kalender. Het pand is inmiddels eigendom van ontwikkelaar en bouwer Schouten.

Het nu ingediende bouwplan kan er alleen komen via een omgevingsvergunning waarvoor afgeweken kan worden van het bestemmingsplan. Het betreft KPP-Noord, het gebied dat B&W als eerste wil herontwikkelen. KPP-Zuid moet wachten op de besluitvorming over een nieuwe Vlietbrug. De aansluitende weg zou door dit KPP-gebied moeten gaan lopen.

Het kantoor Damsigt is eigendom van Damsigt Development b.v.. Die kocht het voor 1,6 miljoen euro van Green Real Estate en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling. Dat was veel minder dan de 30 miljoen euro die die twee bedrijven in 2000 nog voor het pand neertelden. Overigens is Damsigt Development b.v. gevestigd op hetzelfde adres als VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Nederland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter