Nieuws
Kink in de kabel bij verkoop villa gemeente

Bij de verkoop door de gemeente van de villa Buitenlust, Koningin Julianaweg 23 Leidschendam, is een kink in de kabel gekomen. De koper kan de financiering niet rond krijgen.

In februari meldde wethouder Frank Rozenberg aan de gemeenteraad dat het pand was verkocht. Er ging een jurist in wonen die ook kantoor aan huis wilde.

Het pand staat echter nog steeds leeg. Onlangs liet een woordvoerster van de wethouder nog weten dat de verkoop in de afrondende fase verkeerde.

Volgens de betrokken makelaar, Frisia, is er sprake van ‘verkoop onder voorbehoud’. Dat wil zeggen dat de financiering nog niet rond is. Normaliter duurt zo’n situatie 1 tot 2 maanden. In dit geval al bijna een half jaar.

Op posters van Frisia die aan het pand hangen staat dat het pand te koop is. Op de site van Frisia wordt gerept over ‘verkoop onder voorbehoud’.

Rozenberg meldde de gemeenteraad dat de verkoop 790.000 euro opleverde. De vraagprijs was 875.000 euro. De gemeenteraad heeft er zelfs al mee ingestemd het pad langs de villa tussen de Koningin Julianaweg en de Koningin Wilhelminalaan aan het openbare wegennet te onttrekken.

Villa Buitenlust is in 1900 door architect J.C. Meijers ontworpen voor notarisfamilie Metz. De villa is een voorbeeld van de ‘overgangsarchitectuur’ van rond de eeuwwisseling met elementen van de chaletstijl. Het is een villa met grandeur, één van de weinige in Leidschendam van rond 1900. Het pand kwam in 1970 in handen van de gemeente. Tot vorig jaar zaten er ambtenaren in.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter