Zakennieuws
Leegstand winkels Damplein ‘onbegrijpelijk’

Vertrekkend burgemeester Hans van der Sluijs begrijpt niet hoe het komt dat een groot aantal winkelpanden op  het Leidschendamse Damplein leeg staan. Hij heeft dat gezegd in een afscheidsinterview.

Van der Sluijs wees op het ‘grote succes’ dat de vernieuwing van Leidschendam-Centrum voor het gebied rond de Sluis heeft gehad. Dit in tegenstelling tot de situatie rond het Damplein.

De burgemeester erkende dat het plein last heeft van schaduwwerking en dat het er bij harde wind ‘minder aangenaam’ is. Volgens Van der Sluijs moet er snel iets gedaan worden aan de levendigheid en de uitstraling van het plein.

Van der Sluijs gaf aan te verwachten dat er winkels uit Leidsenhage naar andere centra in de gemeente vertrekken nu het winkelcentrum wordt gerenoveerd en uitgebreid. Dat kan leiden tot een ‘verbetering’ van de andere winkelgebieden in de gemeente.

Het nieuwe Leidsenhage, ook wel bekend als The Mall of the Netherlands, vormt geen concurrentie voor andere winkels in Leidschendam-Voorburg, stelde Van der Sluijs. Hij nam overigens afstand van de naam die hij ,,niet zo prima’’ noemde.

Het nieuwe Leidsenhage krijgt een concept dat wij in Nederland niet kennen, aldus de burgervader. De opdrachtgever, Unibail Rodamco, heeft bovendien haast. Elke dag vertraging kost geld en verhoogt het enorme bedrag dat al in de werken wordt gestoken, zo gaf Van der Sluijs aan. Over 2,5 jaar is het nieuwe Leidsenhage klaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter