Parkeerplek voor zo’n 500 auto’s in het Huygenskwartier; volgens een aantal ondernemers uit de Herenstraat kan die gemakkelijk worden gevonden. En wel onder de Utrechtsebaan. Van Herenstraat tot aan de Vliet is de ruimte onder de A12 helemaal volgestort met zand en puin. Verwijzend naar moderne technieken, zoals die in Den Haag worden gebruikt voor het ondergrondse deel van de Rotterdamse Baan, ziet men ook in Oud Voorburg mogelijkheden. Er heeft al een architect naar de plannen gekeken. Uitgraven en hier en daar wat verstevigen en de mega parkeergarage is een feit. In- en uitrit kunnen worden gemaakt op het punt waar nu wat fietsen tegen een beschilderde tegelwand staan. Die beschildering is overigens een kunstwerk van de wereldberoemde videokunstenaar Geert Mul. Het zijn tien afbeeldingen geïnspireerd op de wetenschap uit de tijd van Constantijn en Christiaan Huygens die, als het donker is, middels belichting, oplichten vanwege de speciale verf die gebruikt is. De plannen voor de parkeergarage zijn niet officieel, maar de ondernemers hopen dat de gemeente bereid is een onderzoek in te stellen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter