Nieuws
Grote onduidelijkheid over doorgaan zorgprojecten

Er heerst grote onduidelijkheid over twee woonzorgprojecten in de gemeenten: Rustoord aan de Raadhuisstraat/Sionstraat in Voorburg en De Sonneruyter aan de Sonnenburghlaan in Voorburg. In beide gevallen gaat het om projecten waarin Wooninvest en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) samenwerken.

Onlangs zette de Raad van State het licht op groen voor de bouw van Rustoord. Het oude Rustoord werd al in 2011 gesloopt. Wooninvest noemt het nieuwe Rustoord ‘een belangrijk project’. In het jaarverslag 2015 staat dat er met de bouw wordt gestart zodra er een gunstige uitspraak van de Raad van State is.

Financieel heeft Wooninvest echter geen reservering gemaakt voor de bouw van Rustoord. Uit de jaarrekening blijkt dat Wooninvest de investeringen dit jaar zelfs met bijna 16 miljoen euro terugschroeft. Komend jaar gaat er nog eens 14,7 miljoen euro af, in 2018 opnieuw 13,4 miljoen euro. Bovendien heeft Wooninvest de waarde van het onroerendgoed in de zorg met 27,5 miljoen euro verlaagd vanwege de ontwikkelingen in deze sector.

WZH zou Rustoord huren. Ook WZH heeft volgens de jaarstukken geen geld gereserveerd voor Rustoord. Een woordvoerster wil niet nader op de zaak in gaan. WZH wil pas communiceren als er duidelijkheid is. Op dit moment is WZH ‘in voorbereiding met betrekking tot de bouw’.

Bij De Sonneruyter is het beeld exact hetzelfde. Ook hier is het oude gebouw aan de Sonnenburghlaan jaren geleden gesloopt. Er zouden aan weerszijden van de Sonnenburghlaan nieuwe voorzieningen komen.

Bij Wooninvest wordt gemeld dat het project ‘in ontwikkeling’ is. Een financiële reservering is in de jaarstukken niet te vinden. Bij WZH wordt gesproken over een ‘geplande nieuwbouw of herontwikkeling’. Ook hier ontbreekt een zicht op financiering. ‘Voor De Sonneruyter geldt dat we naar buiten treden met de communicatie wanneer er meer bekend is’, aldus de woordvoerster.

GBLV heeft enthousiast gereageerd op de uitspraak van de Raad van State waardoor Rustoord gebouwd kan gaan worden. Robin van Wissen, raadslid GBLV: ,,We zijn blij met de uitspraak. Voor mensen met dementie uit Leidschendam-Voorburg betekent dit verpleegd worden in de eigen omgeving. Dichtbij familie en mantelzorgers in de eigen gemeente. Een prima ontwikkeling.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter