De borden spraken duidelijke taal. Dinsdag vanaf 07.00 uur kon er niet geparkeerd worden wegens wegwerkzaamheden. Alleen gebeurde er dinsdag dus niets aan de Jacob van den Eyndestraat in Voorburg, noch in de aanpalende straten waar dezelfde borden stonden. Op woensdag stonden ze er nog. Sommigen op andere plaatsen en in andere straten. Maar verder was er niets veranderd. En opnieuw gebeurde er niets.

Tot dat er, het was al uren na 07.00 uur, een machine van de gemeente de straat in draaide. Een tractor met een grijparm eraan waaraan weer, ondersteboven, een soort bak was gemonteerd. Onder de bak bleken zich twee ronddraaiende messen te bevinden. Een attribuut waarmee, zo bleek later, de toppen van de struiken tussen de woonblokken en de stoep afgesneden werden. Daarvoor had het apparaat ruimte nodig. Dus konden er geen auto’s in de weg staan.

Dat het plaatsen van borden zonder dat er iets gebeurt niet erg overtuigend werkt zullen ze bij de gemeente toch ook wel weten. Beweren dat het om wegwerken gaat terwijl dat niet zo is, is ook niet echt handig voor de geloofwaardigheid. Voor elke bewoner die het gebeuren mocht gadeslaan was al snel duidelijk dat het werken met zo’n apparaat erg onhandig, en dus tijdrovend is.

Ooit werden mensen die het gemeentelijk groen verzorgden, weggestuurd. Bezuinigingen meneer. Apparaten konden dat efficiënter heette het. En goedkoper. Kletskoek. De aankoop van het apparaat kost geld. Onderhoud ook. Bediening. Bovendien moeten er nog twee man extra mee voor de veiligheid. Het installeren kost geld, net als de brandstof. En dan nog komt het ding niet overal bij. Dus moet er toch weer door mensen worden ‘nageknipt’. Of de gemeente laat dat weer gewoon zitten.

Twee man met een heggenschaar en een tang die boomtakken kan afknippen doen het sneller, beter en uiteindelijk goedkoper. En er hoeven geen overbodige borden neergezet te worden – door weer een andere gemeentelijke dienst – , of te worden weggehaald. Net zo min als er iemand hoeft na te denken over opschriften, tijden en dagen. Kortom: alleen maar voordelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter