Het feit dat er een stuk beton van de bovenlijst van de tramtunnel die tussen de Mgr. Van Steelaan en de Heuvelweg, onder de N14 door loopt, is afgekomen, levert geen gevaar op. Dat laat een zegsman van de gemeente weten naar aanleiding van een bericht van Vlietnieuws.nl over het euvel.

Door het afgebrokkelde beton ligt het stalen vlechtwerk dat het beton moet vasthouden, bloot. Het beton vormt hier tevens de ondergrond voor het wegdek van de N14.

De gemeente zegt de schade te kennen. Na ontdekking is het resterende losse beton weggehaald en is de rest geïmpregneerd. Hoe de schade is ontstaan is onduidelijk. Mogelijk door een slechte afwerking bij de bouw. Van betonrot zou echter geen sprake zijn. De gemeente neemt geen nadere maatregelen.

De schade is opgetreden aan de kant van de Mgr. van Steelaan, in de noordwest hoek van de tunnel. Door de tunnel rijden de trams 2 en 6. Over de N14 rijden dagelijks tienduizenden auto’s. Hoe lang de schade al bestaat is onbekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter