Nieuws
Stop bouwwerkzaamheden deel Leidsenhage geëist

De bouwwerkzaamheden aan Kamperfoeliehof, Weigelia en Kamperfoelie – onderdelen van winkelcentrum Leidsenhage – moeten per direct stop gezet worden. Dit om schade aan omliggende panden te voorkomen.

Dit is de kern van een zogenoemd Bouwexploot dat de eigenaar van damesmodezaak Bronwasser Collection – Kamperfoelie 16-18 – , W. Bronwasser, heeft neergelegd bij de gemeente, Unibail Rodamco (UR, eigenaar van Leidsenhage), de vereniging van eigenaren (CVVE) alsmede de directies van drie bedrijven die UR heeft ingeschakeld voor de renovatie en uitbreiding van Leidsenhage.

Een bouwexploot is een juridisch schrijven waarin de schrijver de instanties die met werken belast of bezig zijn c.q. daarvoor verantwoordelijkheid dragen, vooraf aansprakelijk stelt voor schade die mogelijk achteraf kan ontstaan. W. Bronwasser doet dat dan ook, zo blijkt uit de tekst van het exploot.

Bronwasser verlangt van de gemeente dat er strikt gehandhaafd wordt op wet- en regelgeving. Hij verlangt tevens maatregelen die verdere risico’s voorkomen.

De indiener stelt de gemeente, UR en de CVVE voor gezamenlijk de toestand op te nemen, in een rapport vast te leggen en controle- alsmede risicomaatregelen af te spreken. Tevens stelt W. Bronwasser voor om maatregelen vast te leggen en afspraken te maken zodat de omvorming van Leidsenhage tot Mall of the Netherlands vorm kan krijgen.

Bij de werkzaamheden die volgens W. Bronwasser moeten worden stopgezet zijn onder meer de aanleg van een ondergrondse parkeergarage ter plekke van de Kamperfoeliehof alsmede de bovengrondse bouw van het nieuwe winkelcentrum ter plaatse.

Maandag 15 augustus is de bouwvakvakantie afgelopen en worden de werken aan Leidsenhage hervat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter