Alarm bij de politie: in de nacht van zondag op maandag zijn in de Voorburgse wijk Bovenveen  auto’s, muren en een garagedeur beklad met ISIS (de afkorting voor de terreurgroep Islamitische Staat) en anti-Joodse leuzen. Er wordt ook gedreigd met een aanslag op 7 september.

DSC00572

Agenten vonden de symbolen en teksten op in ieder geval vijf auto’s, zo’n twintig woningen en flatgebouwen, een school, een bedrijfspand en een garagedeur in de Van Beijerenstraat,  de Jacob van Lennepstraat, de Versteegstraat, de Herman Heijermanshof  en de Douwes Dekkerstraat.

Op een zijmuur van basisschool De Driemaster aan de Spinozalaan werd ook nog een scheldwoord en ‘Wilders gaat dood’ gekalkt. Die tekst is direct verwijderd aangezien er vandaag kleine kinderen op het schoolplein actief waren.

De politie voert onder andere een buurtonderzoek en een forensisch onderzoek uit.  De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben, of meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844.

DSC00568

Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

In september 2014 werden in in dezelfde wijk van Voorburg ook een aantal gebouwen, deels in dezelfde straten als nu, beklad met lovende woorden voor ISIS en anti-Joodse leuzen. Ook dat gebeurde in het weekeinde. Ook toen werden auto’s beklad. Destijds werd tevens basisschool De Driemaster in de Spinozalaan ‘bewerkt’. De daders werden nooit opgespoord. De politie sprak destijds van baldadigheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter