Er zijn nog meer problemen ontdekt bij de tramtunnel die tussen de Mgr. Van Steelaan en de Heuvelweg, onder de N14 door loopt. In de bovenlijst van de tunnel aan de kant van de Heuvelweg brokkelden stukken beton af. Dit weekeinde is het loszittende beton ’s nachts weggehaald. De achterliggende bewapening is met primer bewerkt.

Kort geleden meldde Vlietnieuws.nl hetzelfde probleem aan de ander kant van de tunnel bij de Mgr. van Steelaan. Ook daar waren stukken beton uit de daklijst verdwenen en lag de bewapening bloot. Dat was in de noordwest hoek van de tunnel. Het nieuwe schadegeval zit in diezelfde hoek alleen aan de andere kant van de N14.

Nadat Vlietnieuws.nl de zaak had aangekaart werd vanuit de gemeente gesteld dat er niets aan de hand was. De plek was al eerder ‘bewerkt’ en leverde geen verder gevaar op. Er werden ook geen nadere maatregelen getroffen, zo heette het. De suggestie dat het om betonrot ging (een proces waarbij de bewapening in het beton roest, uitzet en het beton doet barsten) werd door de gemeente afgewezen. Er was mogelijk wel sprake van ‘een constructiefout’.

Over de werken die dit weekeinde zijn uitgevoerd laat de gemeente weten dat ‘verder herstel’ later zal volgen. Dat duidt op grotere werkzaamheden.

De N14 is een provinciale weg. De kruisende wegen zijn de verantwoordelijkheid van de gemeente. De tramtunnel wordt weliswaar gebruikt voor de HTM maar het vervoersbedrijf bezit geen infrastructurele werken. De N14 werd in 2003 in gebruik genomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter