Nieuws
Openbare protestnota naar gemeente

De eigenaar van de damesmodezaak Bronwasser Collection heeft een openbare protestnota aan B&W doen toekomen inzake de werken voor een nieuw winkelcentrum Leidsenhage. Volgens W. Bronwasser leiden de werken ertoe dat zijn pand, Kamperfoelie 16-18, uiteindelijk onbruikbaar zal worden verklaard en zal moeten worden afgebroken.

In de nota wijst W. Bronwasser erop dat er al maanden rondom zijn pand wordt gesloopt. Tegelijkertijd liggen er achter zijn pand enorme bassins water waarvan de stand voortdurend wijzigt. Nu wil de eigenaar van Leidsenhage, Unibail Rodamco (UR), ter plekke starten met afgravingen ten behoeve van een ondergrondse tweelaags parkeergarage.

Tegelijkertijd wordt er langs de achterkant van Kamperfoelie 16-18 een nieuwe waterleiding aangelegd. Die wordt doorgetrokken langs de Weigelia waardoor de stoep bij het winkelpand opengehaald moet worden. In Kamperfoelie zelf komt een nieuwe ‘duiker’ (een ondergrondse watergang) waardoor in de straat een geul komt van 3 meter breedte en een diepte van 3,5 meter.

  1. Bronwasser geeft tevens aan dat door de sloop achter zijn pand, Kamperfoelie 16-18 geen echte buitenmuur meer heeft. Voor een nieuw te bouwen muur is er geen fundering meer.

Bronwasser Collection diende op 9 augustus een zogenoemd Bouwexploot bij alle betrokken partijen in. Daarin  werd een onmiddellijke bouwstop geëist. Daar is tot nu toe niet op gereageerd. Volgens W. Bronwasser monden de renovatie en herontwikkeling van Leidsenhage uit in ‘één groot desastreus schandaal, onacceptabel voor een ieder wel denkend mens’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter