Nieuws
Ontwikkelingen rond buitenplaats Eemwijk

De eigenaar van de monumentale buitenplaats Eemwijk aan het Oosteinde in Voorburg, Skagen b.v., wil het pand verkopen. Er lopen onderhandelingen met diverse partijen. Skagen b.v. bezit het rijksmonument sinds 2010. Het plan was om in de tuin van de buitenplaats, na sloop van een paar zijvleugels, tot woningbouw te komen. Die is nooit gerealiseerd. De mogelijkheid bestaat dat een nieuwe eigenaar daar alsnog mee gaat beginnen.

Skagen b.v. heeft alleen de buitenplaats zelf opgeknapt en er een modern kantoorpand van gemaakt. Verhuur is echter niet gelukt. Nu wil de eigenaar dus van het hele bezit af. Sinds de bouwplannen ligt er tussen het terrein en het Oosteinde al een betonnen noodbrug met hek. Het zou daarbij gaan om een ‘tijdelijke voorziening’.

Volgens de gemeente blijft de noodbrug vooralsnog liggen. Die moet gebruikt worden als er alsnog door een nieuwe eigenaar gebouwd gaat worden op het landgoed. Voor het overige moet de noodbrug dienen als ‘calamiteitenroute’ zo lang er geen andere weg beschikbaar is die bij ‘ongelukken’ bruikbaar is voor hulpdiensten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter