Nieuws
Geen ouderenvoorziening; de Schuitejager nog steeds leeg

De Schuitejager, Scheepswerf 18 in Leidschendam, staat al zo’n half jaar leeg.  Op 5 januari van dit jaar maakte de gemeente bekend dat het pand een nieuwe bestemming kreeg. Het voormalige wijkcentrum en kantoor van welzijnsorganisatie Woej werd een zogenoemd Happy Ageing Center.

In het gebouw zouden ouderen hulp en advies krijgen om langer zelfstandig te kunnen wonen, zelfstandig activiteiten te kunnen uitvoeren en zo gelukkig ouder te worden. Volgens de gemeente ging het om een serieus initiatief.

De gemeente en de  initiatiefnemer waren het eens geworden over de aan- en verkoop van het pand. De nieuwe eigenaar mocht De Schuitejager deels gebruiken als theehuis, deels voor sociaal-maatschappelijke dienstverlening ten behoeve van ouderen en deels als dienstwoning. De sociale functie blijft behouden meldde de gemeente destijds blij.

Daar is tot nu toe allemaal niets van terecht gekomen ook al heeft Woej het object inmiddels ingeruild voor een nieuw kantoor aan de Oranje Nassaulaan in Voorburg.

De gemeente kan desgevraagd geen opheldering geven. De ambtenaar die over de zaak ging is niet meer in dienst en diens opvolger moet zich eerst nog inwerken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter