De gemeente is niet van plan iets te doen aan het al maar groter wordende parkeerprobleem in het Damcentrum. Dat hebben de wethouders Saskia Bruines en Floor Kist duidelijk gemaakt tijdens een vergadering van een raadscommissie.

Door nieuwbouw in het Damcentrum neemt het aantal auto’s door nieuwe bewoners toe. Er is dus steeds minder plek voor mensen die er al langer wonen, bezoekers van winkels en bezoekers van bewoners.

Volgens wethouder Kist kan de gemeente niet bepalen hoeveel auto’s iemand die er woont heeft en hoeveel bezoekers er met de auto komen. Over het parkeerprobleem merkte hij op ,,dit is een consequentie van de verlevendiging van het Damcentrum.’’ Verder noemde hij het ,,geen probleem van de gemeente.’’

Voor het hele gebied tussen Oude Trambaan, Plaspoelkade, Vliet en Schoorlaan geldt een zogenoemde ‘dynamische parkeerbalans’. Dat betekent dat elke parkeerplek in dit gebied meetelt bij de beoordeling of er genoeg parkeerplaatsen zijn. Dat kan dus betekenen dat iemand zijn auto honderden meters van zijn eigen huis moet parkeren.

Bij woningbouw gaat de gemeente uit van 1,5 auto (parkeerplek) per hoogbouwwoning, 1,6 bij laagbouw. Van bouwers wordt gevraagd parkeren op eigen terrein in de plannen mee te nemen en het beslag op parkeerplekken langs de openbare weg tot een minimum te beperken.

Al eerder is uit onderzoek gebleken dat op sommige momenten nu al alle parkeerplaatsen in het Damcentrum bezet zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter