Er komt mogelijk toch een nieuwe woning aan de Park Leeuwenberghlaan in Voorburg, direct achter de bestaande panden op nummer 1 en 1a. De gemeente wil een zogenoemde wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan opnemen waardoor de bouw mogelijk wordt.

Dat heeft wethouder Saskia Bruines de gemeenteraad laten weten. Zij reageert daarmee op een uitspraak van de Raad van State. Die vond het bestemmingsplan Voorburg-west/Park Leeuwenbergh op punten slecht onderbouwd en onzorgvuldig.

Over de bouw van een woning achter de Park Leeuwenberghlaan 1 en 1a loopt al jaren een strijd tussen de familie Petten en de gemeente. Door de wijzigingsbevoegdheid kan er voor de woningbouw een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Die doorloopt dan de normale planologische procedures, aldus Bruines, met mogelijk een vervolg tot aan de Raad van State als de plannen worden afgewezen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter