De Vlietoever verdient bescherming. Het is een gebied dat wordt gekenmerkt door aangrenzende buitenplaatsen, havens, bedrijventerreinen, weilanden, parken en tuinen. Deze karakteristiek moet bewaard worden. ‘Verrommeling’ van de Vlietoever dient dan ook tegengegaan te worden. Die kan bestaan uit een onzorgvuldige onderbreking van de kade door insneden, detonerende bebouwing, het weghalen van groen, het slopen van karakteristieke bebouwing en het dempen van historische opvaarten.  Behalve het tegengaan van ‘verrommeling’ willen B&W de Vlietoevers toegankelijk maken voor langzaam verkeer. Dat wil zeggen fietsers maar ook wandelaars. Nu is circa 15 procent van de Vlietoever voor wandelaars en fietsers ‘bereikbaar’. Probleem is dat een groot deel van de Vlietoever privé grond is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter