Nieuws
Deal tussen gemeente en ViDomes inzake Nieuwstraat

De gemeente stemt er mee in dat ViDomes 30 sociale huurwoningen aan de Nieuwstraat in Leidschendam niet sloopt maar opknapt. B&W hebben de woningcorporatie dan ook ontheven van de verplichting de panden uiterlijk in 2021 afgebroken te hebben.

Dat heeft wethouder Floor Kist het VVD-raadslid Bart Eleveld laten weten. In 2011 sloten de gemeente en ViDomes een akkoord over herontwikkeling van de Weidestraat en omgeving. Daarin paste de sloop van de 30 woningen aan de Nieuwstraat en de bouw van 18 koopwoningen.

Dat de gemeente in heeft gestemd met de wens van ViDomes is ingegeven voor het gebrek aan sociale huurwoningen in de gemeente en het duurzaamheidsbeleid. Omdat ViDomes de 30 woningen gaat opknappen worden zij duurzamer, van betere kwaliteit en kunnen ze langer mee.

Volgens Kist verandert er verder niets in de plannen van ViDomes. Dat zou betekenen dat de 18 koopwoningen er ook komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter