Nieuws
Niet minder sociale huurwoningen

Het aantal sociale huurwoningen in de gemeente zal de komende jaren niet afnemen. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad laten weten tijdens een debat over de zogenoemde Woonvisie.

Kist maakte eerder afspraken met de woningcorporaties ViDomes en Wooninvest. Daaruit bleek dat die minstens 230 sociale huurwoningen wilden gaan verkopen, mogelijk meer. Tegelijk zagen beide instanties ‘ruimte’ om 50 tot 100 nieuwe sociale huurwoningen per jaar aan te gaan bieden.

De wethouder gaf aan dat de verkoop van sociale huurwoningen door ViDomes en Wooninvest wordt heroverwogen. Tegelijk bieden zij meer nieuwe sociale huurwoningen aan dan eerder gedacht. Bij ViDomes zijn het er al 400, Wooninvest ,,wil ook wat.’’

In de gemeente bestaat een groot gebrek aan sociale huurwoningen. B&W besloten eerder er zelf 270 te gaan realiseren op  gemeentegrond. Dat aantal telt overigens mee in de afspraken met ViDomes en Wooninvest. Particuliere ontwikkelaars en bouwers zien niets in sociale huurwoningen binnen hun projecten vanwege de hoge kosten en lage opbrengsten.

De gemeenteraad drong er bij Kist op aan de afspraken met de woningcorporaties periodiek opnieuw te gaan bespreken en eventueel bij te stellen. Er moet meer gedaan worden aan het toewijzen van woningen aan ouderen en aan de doorstroming. Nu worden zo’n 1500 sociale huurwoningen bewoond door mensen met een veel te hoog inkomen. Kist moet onderzoek gaan doen naar het gebruik van betaalbare domotica (huishoudelijke elektronica) in woningen voor ouderen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter