Nieuws
Parkeerproblemen Damcentrum Leidschendam

Wethouder Floor Kist erkent dat het ,,behoorlijk lastig’’ is te parkeren in het Damcentrum in Leidschendam. De problemen zijn echter voor een groot deel door gemeentelijk beleid ontstaan.

Zo heeft de gemeente in het Damcentrum de normen voor het aantal parkeerplaatsen voor woningen, appartementen en het parkeren op eigen grond losgelaten. Daarnaast is de parkeernorm voor mensen die al in het Damcentrum woonden (0,8 auto per woning) nooit aangepast.

Verder is het zo dat de ontwikkelaar van het Damcentrum (VOF Damcentrum) niet alleen gaat over de ‘eigen’ grond maar ook over de inrichting van de openbare ruimte zoals straten. In de VOF is de gemeente als partner actief.

,,Het is allemaal lastig uit te leggen’’, aldus Kist. Getracht wordt de parkeeroverlast te spreiden over het hele Damcentrum. Kist wil niet alleen voor dat gebied nog eens gaan kijken naar de zogenoemde ‘parkeerbalans’. Dat zou dan voor de hele gemeente moeten.

De bestuurder belooft dat het in het Damcentrum beter wordt met parkeren. Er wordt minder gebouwd dan eerder voorzien en er wordt meer geparkeerd op eigen terrein dan voorheen. Verder zal binnen de VOF opnieuw gekeken worden naar het parkeerprobleem.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter