Nieuws
ArtiBrak kan het niet meer bolwerken

Kunstinstelling ArtiBrak, gevestigd in de Herenstraat 44-46 in Voorburg, kan het niet meer bolwerken. De organisatie kan de huur niet meer betalen nu de gemeente de huursubsidie heeft gestopt. De subsidie was goed voor 90 procent van de huurlast. Herenstraat 44-46 is een gemeentelijk pand. ArtiBrak wil dat de huur omlaag gaat. Dat kan als de instelling alleen voor de benedenverdieping hoeft te betalen. De eerste etage en zolder heeft men toch niet nodig. ArtiBrak heeft inkomsten uit contributies van leden-kunstenaars, van kunstenaars die er werken tentoonstellen (hanggeld) en uit courtage bij verkopen. Dat laatste levert echter de laatste jaren niets meer op. De instelling krijgt dit jaar 3600 euro subsidie van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter