Als het aan Den Haag ligt krijgt Voorburg een metro. De Hofstad wil ter hoogte van Nootdorp aan aftakking van de Randstadrail uit Rotterdam. De metro zou van daaraf via de normale spoorbaan via Voorburg naar Den Haag CS moeten rijden en dan door naar Scheveningen. Bij station Voorburg zou de metro aan aftakking moeten krijgen naar de Binckhorst, Den Haag Centrum en dan ook weer Scheveningen.

Dit blijkt uit de nota Agenda voor de stad die B&W van Den Haag hebben uitgebracht. De plannen moeten voor 2040 zijn gerealiseerd. Onder het Prins Clausplein zou een extra station moeten komen. Dit ten behoeve van forenzen die in de zuidoost kom van dat plein hun auto neerzetten op een enorme P&R. In datzelfde gebied moeten woningen komen, sportaccommodaties en vertier, inclusief een  ‘publiekstrekker’.

Station Laan van Nieuw Oost Indië – bij Voorburg Noord – gaat zo snel mogelijk helemaal op de schop. Het moet een ultramoderne entree worden voor een businessdistrict met innovatieve bedrijven. Het station gaat Beatrixkwartier heten. Leegstaande kantoren worden omgebouwd tot woningen. De Laan van Nieuw Oost Indië zelf wordt een ‘groene stadsboulevard’. Bij het station moet ook een gigantische fietsenstalling komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter