Nieuws
Wethouder belooft hulp met afval

De gemeente gaat ‘iedereen’ die hulp nodig heeft na introductie van het nieuwe afvalsysteem, helpen om dat afval in huis maar ook daarbuiten zo goed mogelijk te verzamelen en weg te brengen. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad beloofd.

Bij het nieuwe afvalsysteem moeten burgers waardevolle spullen uit het afval scheiden en bewaren. Die worden dan opgehaald door Avalex. Het resterende afval moeten burgers zelf gaan wegbrengen naar ondergrondse containers. Volgens de raad levert het nieuwe systeem ‘minder validen’ grote problemen op.

Stemerdink gaf aan dat mensen op digitale wijze maar ook in persoonlijke gesprekken zullen worden bijgestaan om de problemen op te lossen. Binnenkort komt zij met een plan voor de invoering van het systeem waarvoor 5 jaar is uitgetrokken. Gestart wordt in de wijk Voorburg Midden. De wethouder sprak over ,,een hele uitdaging.’’

Naar aanleiding van vragen gaf Stemerdink aan dat de gemeenteraad in de toekomst zal bepalen hoe vaak er afval wordt opgehaald. De indruk dat B&W dat gaan doen klopt niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter