Leden van de gemeenteraad voelen zich onveilig in de raadszaal, Herenstraat 72 in Voorburg. Dat komt door de publieke tribune in de zaal die deels achter hun rug zit. Een delegatie van raadsleden bestaande uit Ton Overmeire (VVD), Kees Verschoor (CU/SGP), Jaap Geluk (CDA), Monica Velu (GBLV) en Arnoud Breedijk (D66) heeft dit onderzoekers van het bureau Arko Consult laten weten. Het bureau bekeek de problemen met de huidige raadszaal en een mogelijke verhuizing ervan.

De raadsleden willen dat de raadszaal in het centrum van Voorburg blijft. De zaal zou eventueel ook door derden gebruikt kunnen worden mits dit geen concurrentie voor ondernemers betekent. Het vijftal noemde de zaal ‘krap maar werkbaar’. Er is geen goed contact mogelijk met andere raadsleden of publiek. De klimaatregeling en de geluidinstallatie zijn verouderd, net als het meubilair.

De toegang voor mindervaliden is slecht. Dat geldt ook voor de fractiekamers. Ook daar is de klimaatregeling voor verbetering vatbaar. Volgens de raadsleden is er behoefte aan een ruimte voor informele contacten en een kamer voor ontvangst van bezoekers. De bodedienst en de griffie moeten daarnaast ook fatsoenlijke werkruimten krijgen.

Volgens Arko Consult kan de huidige raadszaal wel verbeterd en vergroot worden. Zo zou een deel van de binnenplaats bij de raadszaal getrokken kunnen worden, net als enkele kamers die er direct achter liggen. In de grotere raadszaal zou de publieke tribune verplaatst kunnen worden naar achterin de zaal. Tegelijk zou de opstelling van de gemeenteraad moeten wijzigen in een hoefijzer. Nu is er sprake van twee cirkels: een binnen- en een buitencirkel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter