Nieuws
Grootste parkeerproblemen rond Damlaan

De grootste parkeerproblemen in het Damcentrum Leidschendam doen zich voor in een gebied rond de Damlaan. Er is daar een tekort aan parkeerplaatsen. Dat blijkt op werkdagen in de middag en avond en zaterdagmiddag en – avond. Op zaterdagmiddag is het probleem het grootst. Dan zijn er 125 parkeerplekken te weinig.

Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad laten weten middels de zogenoemde parkeerbalans Damcentrum. De bestuurder wijst erop dat het een momentopname van september is. Door bouwactiviteiten in het Damcentrum en wijzigingen in eerdere plannen treden voortdurend veranderingen op.

Het Damcentrum bestaat uit vijf zones. In de straten zijn nu 611 parkeerplaatsen voorhanden, op eigen terrein 449 en in de parkeergarage onder het Damplein 208. De bezettingsgraad is gemiddeld over alle gebieden en alle dagen 80 procent.

In het gebied Damlaan, Zaagmolenstraat, Rijnlandstraat, Oude Trambaan, Zijdestraat treden echter tekorten op. Die lopen uiteen van 46 parkeerplekken te weinig op zaterdagavond tot 125 plekken te weinig zaterdagmiddag. Door de week zoeken ’s middags en ’s avonds 47 respectievelijk 57 automobilisten tevergeefs naar een parkeerplek in dit gebied.

In alle berekeningen wordt ervan uitgegaan dat mensen in bestaande woningen (oudbouw) nog niet eens één auto per adres hebben (0,8). Voor de nieuwbouw is die norm veel hoger (1,3). De norm voor de oudere huizen is nooit aangepast ook al is het autobezit toegenomen. Maatregelen kondigt Kist niet aan. In het Damcentrum worden de komende tijd nog honderden woningen gebouwd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter