Nieuws
Midvliet FM moet streekomroep worden

Midvliet FM, de lokale radio en tv-zender, moet zich omvormen tot een streekomroep. Dat proces moet in de komende twee jaar vorm krijgen. Dat blijkt uit de stukken bij de begroting 2017 die B&W aan de gemeenteraad hebben gezonden.

Midvliet FM kreeg eerder dit jaar een zendmachtiging van de gemeente voor de komende vijf jaar. Dat besluit is echter nog niet bekrachtigd door het Commissariaat voor de Media dat daar over gaat. Formeel moet een omroep een bereik hebben van 100.000 mensen om een zendmachtiging te verkrijgen. Midvliet FM haalt dat alleen door Wassenaar erbij te betrekken.

Om tot de vorming van een streekomroep te komen wordt door gemeente en Midvliet FM nu vooral gekeken naar de regio Voorschoten-Leiden. Daar opereert nu Unity radio en tv. Die omroep bestrijkt ook Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude.

De gemeente steunt Midvliet FM nu met een subsidie van 40.000 euro per jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter