Nieuws
Sociale servicepunten vrijwel nooit open

De sociale servicepunten die welzijnsorganisatie Woej, MEE (hulp aan mensen met beperking) en Kwadraad (gezinszorg) recent hebben opgezet, zijn vrijwel nooit open. De punten, in dienstencentrum De Groene Loper (Van Royenstraat Voorburg) en dienstencentrum De Plint (Frederiklaan Leidschendam), draaien maar 2,5 uur per week.

In een raadsdebat erkende wethouder Saskia Bruines dat de openingstijden ‘te weinig’ zijn. De wethouder sprak gekscherend over ‘een servicepuntje’. Zij  gaat met de drie organisaties bekijken hoe het aantal uren verhoogd kan worden. Bij de servicepunten handelt het om een soort spreekuur waar mensen met vragen over welzijn, zorg en ondersteuning terecht kunnen. Het zou de toegang tot voorzieningen moeten verbeteren.

VVD-raadslid Philip van Veller, die de zaak aankaartte, noemde de openingstijden ‘merkwaardig’.  Andere raadsleden sloten zich bij hem aan. In Stompwijk komt vooralsnog geen servicepunt. Daar zullen deskundigen van de gemeente periodiek ‘zitting’ houden zodat ook mensen die daar wonen met hun vragen ergens terecht kunnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter