De gemeente krijgt de markten in Leidschendam en Voorburg niet volledig bezet. Pogingen om meer kooplieden te interesseren om met hun waar op de markten te gaan staan hebben geen effect gehad. Het ziet er ook niet naar uit dat dat in de toekomst anders wordt. De inkomsten uit marktgelden zijn dan ook blijvend met 20.000 euro per jaar verlaagd.

De gemeente kent twee markten: op dinsdag bij winkelcentrum Leidsenhage (Burgemeester Banninglaan) en op zaterdag in Voorburg (Oosteinde). De markt bij Leidsenhage moet na de renovatie en uitbreiding van dat winkelcentrum verhuizen naar een plek voor  het Fletcher hotel. Er wordt echter ook gedacht aan andere locaties in Leidschendam. Over de markt in Voorburg doet al langer het gerucht de ronde dat die verplaatst gaat worden naar het Stationsplein.

Op het Raadhuis zijn ook al plannen gemaakt de markten te privatiseren. Daar is tot nu toe niets van terecht gekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter