Nieuws
Nu woningbouw op Schakenbosch

Er komen woningen op landgoed Schakenbosch. De gemeente heeft daartoe in de persoon van wethouder Saskia Bruines een intentieovereenkomst gesloten met de eigenaren van het landgoed Meijer Bergman erfgoed ontwikkeling (het voormalige Leeuwenpoort b.v.) en KondorWessels Projecten.

Vijf jaar geleden lag er al een plan voor de bouw van 200 tot 300 woningen op het terrein dat toen nog eigendom was van de Stichting beheer zorgvastgoed. Over die bouwplannen was zelfs al een akkoord bereikt met de gemeente; wethouder Heleen Mijdam.

De bouw ging echter niet door omdat de gemeente voorrang gaf aan woningbouwplannen voor de Duivenvoordecorridor (DVC). In 2015 verkocht de Stichting beheer zorgvastgoed het landgoed aan Leeuwenpoort b.v., een werkmaatschappij van Ton Meijer en VolkerWessels.

Leeuwenpoort b.v. bood de leegstaande gebouwen op het terrein, restanten van een voormalige kliniek, vervolgens aan voor de opvang van asielzoekers. Vorige maand bleek echter dat ze daarvoor niet meer nodig waren. Direct daarna zijn de gemeente en de eigenaar gesprekken gestart over een andere bestemming.

Het is de bedoeling dat het landgoed het open karakter behoudt, ook met woningbouw op het terrein. De komende tijd zal bekeken worden hoeveel panden er kunnen komen en waar. Er zal ook nieuw overleg gestart worden met omwonenden.

Ton Meijer is oud-topman van bouwonderneming MAB. Die verkocht hij in 1996 aan het Bouwfonds. Sindsdien heeft Meijer een groot aantal b.v.’s onder de paraplu van Hofima b.v.. Meijer wil ook gaan bouwen in de Duivenvoordecorridor, met name in het stuk grond dat de gemeente uitgeeft ten noorden van Schakenbosch. Voor dat stuk grond – direct achter sportpark Kastelenring – zou de toegangsweg via Schakenbosch moeten gaan lopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter