De gemeente wil aan het Toevluchtpad in Leidschendam een parkeerterrein aanleggen voor 70 tot 90 auto’s. Het pad loopt van de Venestraat naar De Tol.

Met de voorziening zouden bezoekers van het Damcentrum die vanaf de andere kant van de Vliet komen ertoe verleid moeten worden hun auto daar te parkeren en verder te voet te gaan. Dat ontlast de brug over de Sluis en de omgeving van de Damlaan van autoverkeer.

De gemeente wil bovendien de verwaarloosde parkeerplaats aan De Tol, direct naast het kantoor van bouwonderneming Schouten, opknappen. Het is de bedoeling dat er verlichting komt en het groen er om heen wordt gekortwiekt. Dat moet bestuurders ertoe verleiden hun wagen hier neer te zetten.

Parkeren aan de Damhouderstraat – de toegangsweg tot de Sluis – is geen optie. Ook in andere omliggende straten zijn geen extra parkeermogelijkheden. Wel wordt bezien of er in dit deel van Leidschendam vergunningparkeren voor bewoners kan worden ingevoerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter