De ondernemer die begin dit jaar het pand Scheepswerf 18 aan de passantenhaven in Leidschendam van de gemeente kocht, wil er een horecagelegenheid met terras in vestigen. Hij heeft daarvoor vergunning bij de gemeente gevraagd. Er zou plaats moeten zijn voor zo’n 80 mensen.

Toen de gemeente het pand, waar welzijnsorganisatie Woej gebruik van maakte, verkocht was er sprake van de komst van een seniorenvoorziening. Tot nu toe is die niet gerealiseerd. In plaats daarvan zit er in een deel van het pand een massagesalon. De rest wordt bezet door een antikraakwacht.

Uit de vergunningaanvraag blijkt dat het gaat om een bedrijfspand annex verzamelgebouw. Naast de horecagelegenheid met keuken zou er een dienstwoning in het gebouw moeten komen. Daarnaast wordt gesproken over de komst van ‘een belevingscentrum slimme technologie voor 40 plussers’ (domotica). Het ‘belevingscentrum’ wordt gepromoot als ‘comfortabeler, duurzamer, veiliger en langer @thuiz! wonen’.

In het pand is ook een zaal gedacht voor bijeenkomsten ‘en andere functies’. Op de bovenetage zou behalve een woning ook een kantoorruimte moeten komen.

Bij Scheepswerf 18 is geen parkeergelegenheid. Gasten zouden dus in de woonwijk er achter moeten parkeren. Volgens metingen zijn daar normaliter 25 tot 50 procent van de parkeerplaatsen onbezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter