De gemeente krijgt een woonwijk waar bewoners moeten koken en hun huis moeten verwarmen zonder daarvoor gas te moeten gebruiken. Het gaat om de bouw van 62 woningen op het voormalige terrein van Initial/Hokatex aan het Westeinde in Voorburg, en de naastgelegen voormalige gemeentekwekerij. De verkoop is gisteren gestart. Er kwamen honderden mensen af op een informatiedag die de betrokken ontwikkelaars en makelaars hadden georganiseerd in park Middenburg.

De nieuwe woonwijk, Vlietoevers genaamd, wordt de eerste wijk in de gemeente waar geen gasvoorziening komt. Tijdens de Nationale Klimaattop 2016 is afgesproken de uitstoot van CO2 (gas dat zorgt voor opwarming van de aarde) terug te dringen. Ook Leidschendam-Voorburg tekende het manifest waarin staat dat gestart wordt met overgang naar verwarmen en koken zonder aardgas.

De sloop van de bedrijfsgebouwen op het terrein van Initial/Hokatex moet nog voor het eind van het jaar starten. In het tweede kwartaal van 2017 zou met de bouw gestart moeten kunnen worden. Wethouder Saskia Bruines heeft daartoe met de ontwikkelaars Henk Jan Hollander en Hans Jonker een overeenkomst getekend. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter