De gemeente krijgt een woonwijk aan de Vliet waar bewoners voor het koken en de verwarming geen gas meer kunnen gebruiken. Het gaat om 62 woningen die komen te staan op het voormalige terrein van Initial/Hokatex  aan het Westeinde in Voorburg, en de daarnaast gelegen voormalige gemeentekwekerij. De verkoop van de woningen is gisteren gestart. Honderden mensen kwamen af op een informatiemarkt die de ontwikkelaars en de makelaars in park Middenburg hadden georganiseerd.

Tijdens de Nationale Klimaattop 2016  zijn afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 (broeikasgas) terug te dringen. Ook gemeente Leidschendam-Voorburg tekende het manifest. Daarin staat dat gestart wordt met de overgang naar nieuwe manieren van verwarmen en koken zonder aardgas.

Nog dit jaar zal gestart worden met de sloop van de bedrijfsgebouwen op het terrein waar de woonwijk, Vlietoevers genaamd, moet komen. In het tweede kwartaal van komend jaar zou de woningbouw dan moeten beginnen. Die gaat enkele jaren duren. Wethouder Saskia Bruines  heeft met de ontwikkelaars Henk Jan Hollander en Hans Jonker de overeenkomst voor de realisatie van de plannen getekend. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter