De eigenaar van de grond Wilsveen 17 heeft nog steeds geen bouwplan ingediend. Hij is van plan er drie gebouwen neer te zetten. Hoe dan ook zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden om de bouw toe te staan. Daarnaast is een omgevingsvergunning nodig en moeten de voornemens passen in een door de gemeente vastgesteld ruimtelijk kader. In alle gevallen zijn bezwaar- en beroepsprocedures voorzien.

Dat heeft wethouder Saskia Bruines de gemeenteraad laten weten. Onder aanvoering van Willem van den Bosch, bewoner van Wilsveen 21, hebben bijna alle bewoners van Wilsveen een petitie getekend tegen de bouwplannen. Die ontnemen het zicht op het cultureel erfgoed, de drie Stompwijkse molens. Volgens Van den Bosch is er door alle partijen gelogen over de plannen.

Bruines erkende dat de hele procedure beter vorm gegeven had moeten worden en dat er eerder met omwonenden had moeten worden gesproken. Iedereen zal echter bij de verdere ontwikkelingen betrokken worden, zo zei ze.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter