Nieuws
Woningbouw op Schakenbosch duurt nog jaren

Eind 2019 moeten de eerste woningen op landgoed Schakenbosch opgeleverd worden. De bouw zelf moet ongeveer een jaar eerder starten. Dat heeft initiatiefnemer Schakenbosch b.v. bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat de gemeente begin 2017 een zogenoemd ruimtelijk kader voor de bouwplannen vaststelt.

De bouw zal vooral plaats vinden op de plekken waar nu nog de oude kliniekgebouwen staan, en in de open ruimten die er nu al op Schakenbosch zijn. Er zullen voor de bouw zo weinig mogelijk bomen op het terrein verdwijnen.

Op het terrein komen dure woningen. Het is de bedoeling dat het bouwplan aansluit bij de bouwprojecten in de Duivenvoordecorridor (DVC) ten noorden van Schakenbosch, en op de bedrijventerrein Parnashofweg, ten oosten van Schakenbosch.

Volgens de initiatiefnemer zijn er wel ‘gedachten’ over het aantal te bouwen woningen – ook al om de plannen financieel rond te krijgen – maar is er nog geen concreet plan. Over het voornemen van de vorige eigenaar om op het terrein zo’n 200 woningen neer te zetten wil Schakenbosch b.v. het niet hebben. Over dat plan, uit 2011, bestond toen al overeenstemming met de gemeente.

Uit het ruimtelijk kader moet blijken waar er gebouwd gaat worden, hoe hoog en welk aanzien de gebouwen moeten krijgen. Dan wordt ook bepaald welk deel van Schakenbosch groen blijft, waar waterpartijen komen, hoe de wegen lopen en waar er geparkeerd kan worden. Naast laagbouw denkt de initiatiefnemer ook aan appartementsgebouwen met meerdere etages.

Al eerder was bekend dat Schakenbosch b.v. ook woningen wil gaan bouwen in DVC en op het landgoed een gezondheidskliniek wil ontwikkelen. Schakenbosch b.v. kocht het landgoed in mei 2015. Vanaf de aankoop was duidelijk dat men tot woningbouw op het stuk grond wilde komen. Om de tussenperiode te overbruggen bood de b.v. de nog bestaande gebouwen aan voor de huisvesting van asielzoekers. Dat is nu van de baan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter